Hei!

Skola her arrangerer hvert år karneval. Det er femte klasse som står for det. Pengene går til et eller annet..

I fjor troppet vi opp, en femåring i “barbie, prinsesseakademiet-kjole” og en toåring i “barbie, prinsesseakademiet-kjole”. Begge med dertil tilhørende langt flagrende lyst hår i form av parykker som røytet noe helt inn i h….

Krise på krise. Toåringen var jo usedvanlig søt i sin barbiekjole. Derfor fikk hun vrikke seg uhindret gjennom “danseleken” og vant følgelig hele greia. Femåringen med en ekstrem sans for rettferdighet hylgråt da hun hadde fulgt reglene og stoppet å danse hver gang musikken stoppet og alikevel ble slått og forbigått av lillesøster som jukset!!

Nytt forsøk på å vinne den fantastiske premien som besto av ei klubbe til ei krone og som farget tunga blå.. Denne gangen stolleken. Jeg tenkte at her kom i allefall toåringen til kort. Men tror dere ikke at hun kastet seg, men en motorikk det ikke er sett maken til siden, opp på stolen rett foran sin femårige søster…. Om vi hylgråt fra før så hylgråt vi værre nå. Det gikk ikke bedre enn at toåringen vant hele stolleken også, denne gangen uten juks, og var nå den stolte eier av hele to klubber til ei krone som farget tunga blå.

Nå kan man jo tenke seg at toåringen kunne dele på premiene sine…. NEI!!!!

Det gikk rykter om at det solgtes klubber i “kiosken”. Snørr og tårer ble tørket og vi stilte oss i kø… Utsolgt….

Vi dro hjem. En overlykkelig, ustanselig pratende toåring fortalte på nytt og på nytt at hun hadde vunnet, ikke bare en, men to klubber til ei krone som farget tunga blå.. Vrælene fra den eldste kunne vekke de døde… Jeg kjørte på butikken for å få stopp på hylene fra baksetet. Utsolgt!! 5 klasse hadde kjøpt alle.. Det ble en laaaaaang kveld.

I dag var det på ny karneval. Vi har pratet MYE og vi har pratet LENGE om hva som venter oss på dette arrangementet. Vi har snakket om at leker på sånne fester gjerne er preget av juks og at ingen egentlig følger regler. Vi har snakket om at det viktige er å ha det gøy. Vi har i det hele tatt forberedt oss på alle eventuelle kriser.

Så vi dro. Med en 6 årig hvit brud med mitt brudeslør og diadem i håret… Kledelig sminket for alderen. Og en treårig katt. Med hjemmelaget maske som 6 åringen har laget på SFO.

Og det hele startet riktig fint og det ble danset og det ble løpt, det ble spist kake etterhvert og en del popcorn. Det ble lekt med ballonger. Katta ble slått ut av sekken, begge fikk slå før sekken sprakk..

Så var det tid for danseleken. Den jævla danseleken….. Det spilles musikk, ungene danser, musikken stoppes, ungene skal stoppe, de som rører seg må ut..

Tårene var på vei, for det var jo ingen som ble kastet ut av dansegulvet, alle fikk fortsette. Ingen fulgte noen regler i det hele tatt…. I følge mitt hode et smart trekk, lek å ha det gøy, ingen vinner, ingen taper. Ny samtale, dette har vi pratet om, regler følges ikke alltid… “mæn da e de jo ikke ein lek!!” Mulig det, tørk tårene og godta livets slag lille venn…

Venting på stollek….. Ingen stollek kom.. Igjen i følge min mening kjempelurt, ifølge endel unger: KRISE!!!

På vei hjem to pottesure unger. Den største sur fordi det ikke var en eneste ordentlig lek på karnevalet og det var slett ikke det fineste kostymet som fikk prisen for fineste kostyme…
Katten holdt på å gå ut av sitt gode skinn fordi den måtte dra fra “den mest fantastiske fest hun noen gang hadde vært på!!!” “Æ kommer aldri til å få opplev nåkka så bra igjæn, mamma!!!”

Den siste setningen der kan hun meget vel få helt rett i for neste år tror jeg at jeg muligens legger opp til at vi er bortreist på dagen.. Evt så kan faren få ta de med seg..

Vel hjemme etter at ungene var lagt og jeg hadde sovna på sofaen en stund trøstet jeg meg med litt rømmekake fra i går. Forøvrig et usedvanlig hyggelig tupperwareparty!! Så om noen trenger noe å styrke seg på: Her er oppskriften på rømmekaka:

En langpanne:

4 egg
8 dl sukker
8 dl hvetemel
2-3 ts bakepulver
4 dl rømme
2-4 ss kakao
2 ts vaniljesukker

Pisk eggedosis. Jeg bruker å piske den godt og lenge. Bland i resten av ingrediensene og visp godt. Ha røra i en langpanne og dryss mandelflak på toppen
Stek på 225 grader i 20-25 minutter.

Kaka er supergod og saftig.

6 Kommentarer on Oppskrift på Rømmekake, og en liten oppdatering fra dagens karneval…

 1. Skal prøv mæ på den kaka, rettelse Victor skal bake den kaka til mæ 😉

 2. den kaka så god ut! hvor stor er langpannen din? må se om jeg må regne om litt til min mini-langpanne eller om kjempe-langpanna kan brukes 😉

  • hvis du har ei minilangpanne ville jeg brukt en halvdel av røra. Tror det går greit med kjempelangpanna. Den hever ganske bra i ovnen, så ikke få panikk om du synes det er litt lite i forma.

   Jeg brukte i går 6 egg etc og da fikk jeg både i ei stor langpanne, den du ser på bildet og i ei lita..

 3. Og alle var enige om at det hadde vært en fin dag…;D
  Rømmekaka så i alle fall veldig god ut og må ved en anledning prøves!

  Fortsatt fin helg til deg
  klem:)

Stengt for kommentarer.