Hei.

Jeg må innrømme at jeg startet denne bloggen med minimal viten om blogging. Valg av plattform var serdeles lite gjennomtenkt, jeg tok rett og slett den plattformen den ene bloggen jeg hadde lest var laget på. Nå har jeg en rekke spørsmål som jeg ikke finner svar på, men kanskje dere smarte lesere vet??

1: Hvorfor er det umulig å kommentere fra iPhone og iPad? I allefall dersom man vil velge å kommentere med navn/nettadresse. Man får rett og slett ikke skrevet navnet sitt og kommer ikke videre. Det er jo ikke alle som har en googlekonto eller annen konto. Dette er ufattelig irriterende. Fant ut at Safari ikke funker på noe vis og Chrome hjalp slik at man kunne kommentere fra MAC, men det hjelper ikke på mobilen.

2: Når jeg skal dele innleggene mine på facebook kommer det plutselig vilkårlige bilder fra bloggsiden som bilde for innlegget. Dette til tross for at jeg prøver å velge “ingen miniatyrbilder” Senest i går kom et bilde fra bloggrollen opp da min kjære svoger delte innlegget mitt. Beklager Pias verden, jeg har ingen kontroll. Dette er noe som har begynt å skje i det siste. Før kom bare bildene fra innlegget opp, men nå kommer altså hva som helst som ligger på sida.

3: I går da jeg sprekkeferdig av stolthet hadde postet hele tre (!) videoer av posen som kan si OJ! skulle sjekke innlegget på Ipad så er ikke videoene der! Ikke i det hele tatt. På mobilversjonen ligger videoene som et stillbilde. Jeg lastet de opp med “sett inn video”-knappen og filene er MOV-filer. Noen som vet hva jeg gjør galt?? Pc’en lå de der og de fungerte fint. Litt dårlig kvalitet, men det er jo noe helt annet.

Er Blogger rett og slett ikke tilpasset mobil/nettbrettbruk? Er det innstillinger jeg selv etter nitidig leting på nett og hjelpesider ikke klarer å finne? Jeg har ikke lyst til å bytte plattform for ser for meg noe helt utrolig mye arbeid..

HJEEEEEELP!!!!

10 Kommentarer on Noen erfarne bloggere som vet??

 1. Hmmm, spesielt. Bildene har alltid kommet sånn vilkårlig, det er fordi den bare viser det den finner når du deler link.

  Jeg kommenterer fra iphone stadigvekk, men via googlekontoen. Hvis de bruker anonym greia skal det kunne gå uansett.

  Litt usikker på hva som er galt ved videobruken:)

 2. Jeg bruker å kommentere som anonym, det funker fint fra både iPad og iPhone. Video får jeg ikke sett. Ble stillbilder på telefonen og usynlig fra padda. Kan null og nix om blogging, så kan ikke hjelpe. Ønsker lykke til uansett 🙂
  K.

 3. Jeg klarer fint å kommentere fra Ipad, uten problem.
  Med googlekontoen min. PÅ Safari.

  Det med facebook har jeg erfart også, også at de har fanget opp en kommenter i presentasjonen. Skikkelig ulurt, og det vi si, kjære Laila, er at jeg ikke forstår et plukk.
  Video klarer heller ikke jeg å se på Ipad. om den ikke er via You tube. Det skal handle om en programvare. Kanskje vi mangler en app ?

 4. Jeg tror det er lettere å kommentere på blogger som bruker WordPress som plattform, hvis man skal kommentere fra mobil. Det har til og med jeg klart. Jeg håper du finner ut av dette. I så fall må du skrive et oppfølgingsinnlegg. God natt!

  Cecilie

 5. Det skal visstnok være mulig å lage skjema som kan fylles ut med blogspot-blogger, men siden jeg ikke bruker blogspot selv, så vet jeg ikke sikkert eller hvordan man gjør det.

  En omvei er å bruke nettleseren opera på ipad. Det er tungvindt, så da spørs det om kommentaren min er viktig nok til at jeg gidder. Ofte er den ikke det. Anonym var et godt tips, det kan jeg forsøke.

  Alle bloggverktøy har sine fordeler og ulemper. Enkelte ting som blogger kan, kan ikke wordpress og motsatt. Så platform ender til slutt opp med smak og behag.

 6. Jeg har hatt blogg på både blogspot og wordpress. Må si at jeg opplever mye mindre kluss med wordpress enn det har vært på blogspot.

Stengt for kommentarer.