Hei.

Morsdag og fastelaven på samme dag. Kan det bli værre?? Bakepresset er enormt.

Da jeg etter en morsdagsgave verdt enorme hauger med gullmynter våknet av meg selv klokken elleve (gaven var altså uforstyrret søvn..) var allerede både facebook og instagram fullspekket av bilder av boller og kaker av ymse slag.

Jeg forelsket meg helt i denne kokosbollekaken til Petrine som Livets små øyeblikk har vært så vennlig og både skrive om og poste bilder av i et døgn nå.. Kan det bli bedre? Kokosbolle i kakeform. Jeg var helt sikker på at jeg hadde alle ingrediensene. Endelig skulle kokosen som ble innkjøpt til jul i 2011 komme til nytte. Men først en bedre lunch med stekt egg..

Etter at lunchen var inntatt og boden saumfart sto jeg der med 15 plater gelatin og lite annet. Hvor pokker var det blitt av kokosen?? Og kokosfettet?? Og kokesjokoladen?? Eggene hadde vi nettopp spist så den var grei..

Kom på at bakepresset før jul også var stort og at jeg lot meg overtale til noen kokosmakroner der mot slutten.. Det er fortsatt noen igjen..

Kokosfettet gav jeg til Mette for at hun skulle lage Delfiakake til bursdagen min, ligger fortsatt en rest i kjøleskapet, og kokesjokoladen tror jeg forsvant da noen lekre Sara Bernhard ble produsert før jul. Dem er det ikke noe igjen av..

Så da ble det bollebakst i stedet. Jeg er ikke god på gjærbakst. I det hele så er det som å tippe lotto når jeg baker med gjær. Vil det heve? Vil det ikke heve? Vil det heve alt for mye??

Eir protesterte vilt. Hun mente at jeg en eller annen gang før helgen hadde LOVET å bake vaniljehorn. I og med at det sto en pakke vaniljekrem i kjøleskapet er det godt mulig hun har rett selv om jeg meget effektivt har slettet dette fra hukommelsen. Da Eir i tillegg plutselig faktisk IKKE LIKER BOLLER!!!!!!!!!!! lengre var jeg jo bare helt nødt til å sette både bolledeig og horndeig. Noen som sa noe om bortskjemte unger??? Ikke mine barn nei.

Mens deigene hevet kom vi på at det var litt ufint å troppe opp på middag hos bestemor uten morsdagskort. Så kreativiteten blomstret i Casa Didriksen og vi laget et vakkert bilde inspirert av morsdagskort fra barnehagen.

I følge Isa er det beste med bestemor at man kan overnatte å få is, i følge Yme at det er lange duker og pynteting overalt og Eir erklærte at det var kosene man fikk.

Så måtte man i badekaret naturlig nok.. Deigene var fortsatt til heving og telefon til bestemor utsatte middagen en times tid..

Da jeg skulle bake ut boller og horn hadde bolledeigen hevet perfekt, mens deigen til hornene fortsatt var en liten hard klump nede i bakebollen. Vel en av to får man ikke klage på. men horndeigen gikk i søpla. Gode råd var dyre, men siden Eir satt i badekaret, og ikke så noe av det som skjedde på kjøkkenet, brukte jeg bolledeig og laget både fastelavensboller og vanilje……pakker??

Så var det middag hos svigers. For å få unna alt på en gang spiste vi feittirsdagsmaten i dag. Svigerfar hadde fått hjertesjokolade som han spanderte på så Valentine ble også dekkert. Greit å bli ferdig liksom..
Isa satt og gnog på verdens største griseknoke og Yme hev innpå med kålrabistappe. Og med boller til dessert var både barn og voksne fornøyde. Eir hadde visst glemt at hun ikke likte boller.. og Yme oppdaget at HAN i allefall liker det! Så vaniljepakkene ligger i en pose på benken her om noen vil smake.

Etter en lang dags ferd mot natt kom vi hjem. Etter at ungene var lagt skulle jeg hive noe greier i søpla, og hva fant jeg der?? Joda, en perfekt hevet deig til vaniljehorn!! Pokker!! Tror dog ikke denne hevemetoden er å anbefale..

10 Kommentarer on Bakedag.

  1. Åh, jeg ville også bake i dag. Men det ble bare muffins siden jeg har fått svangerskapsdiabetes og selv maten skyter blodsukkeret i været 🙁 Men bare jeg slipper insulin så er jeg fornøyd 🙂

  2. Joda du, bare hyggelig! Vil bare ikke anbefale å spise den kokosbollekaka til kvelds – mye sukker der gitt…
    Er imponert så det holder over de bollene dine, de er både runde og hevet! Mine var firkantede og flate, det skal ikke boller være. Og så er jeg imponert over bildet til bestemor, det var rett og slett nydelig:)

    Ønsker deg ei god ny uke,
    klem:)

Stengt for kommentarer.