Hei.

Som mamma på tirsdag påpekte så hadde altså jeg vakt i går kveld samtidig som Henning hadde nattevakt. Dette hadde gått oss en smule hus forbi så Eir tok skjeen i egenhand og leide inn tante Mette og onkel Tom Roger som nattevakt i Casa Didriksen.

Og der i kveldens fred og ro, etter at en super tante hadde lagt alle tre barn, satt vi tre voksne i stua. Jeg koste meg med et nytt Foreldre og Barn, Mette broderte ferdig en dåpsgreie for Isa som jeg til slutt innså at jeg aldri fikk ferdig og Tom Roger zappet rundt på diverse kanaler etter noe se-verdig. Det var da det skjedde! Tv gikk i sort! Den var helt og fullstendig død! Tom Roger ble jo veldig lei seg da han trodde han var skyld i det, men det var han jo ikke. Uansett hvor mange ganger jeg prøvde power-knappen så var TV dødt.

Jeg har muligens ikke forklart vårt forhold til TV? Vel det er bare ett ord som dekker det. Vi er TV-slaver hele gjengen. Vi har TV i stua, vi har tv på mitt og Hennings soverom, vi har tv på ungenes soverom, vi har tv på gjesterommet, vi har tv i båten, vi har tv på hytta og DVD i bilen! Et liv uten tv er ikke verdt å leve! Fra vi står opp til vi legger oss står tv på. Ungen spiser frokost foran tv og kvelds foran tv. Middag klarer vi å sitte sammen rundt spisebordet, men da settes tv på pause. Ja det er ingen grunn til å skjule det, vi ser på TV!! Nå har faktisk jeg, siden jeg begynte med blogging ikke sett så mye på tv, siden jeg sitter her og skriver, men er det en tv der ser jeg på den..

Så jeg ringte jo i panikk Henning! TV’en er død!!!! Nå var ikke svaret like hysterisk som jeg ventet… “merkelig, jeg tenkte her om dagen at den burde ryke snart slik at jeg fikk kjøpe en ny sånn smartTV..” Hallo, TV’en vår var fire år. Absolutt smart nok for meg og ungene.

Natten gikk med til å vri seg i senga og lure på hvordan jeg skulle få fortalt denne grusomme nyheten til ungene…

Isa ble jo som ventet helt fortvilet. Med tårer, store og våte rullende nedover kinnene lurte hun på “hvordan skal jeg få spist frokost mamma???”Nei si det. Etter hver kom jeg på at vi jo har et veldig fint spisebord som kan brukes til sånt.. Litt kakao og et lite stehjerte over salamien gjorde at hun ikke brøt fullstendig sammen. Eir tok det hele mer med fatning, hun skulle på akedag på skola og var mer opptatt av å unngå ullstilongs..

Henning kom hjem fra nattevakt og fikk en sprellende Yme i fanget og tre minutter etter at jeg var kommet inn døra på kontoret kom meldingen: “Jeg og Yme drar til Bodø en tur…”

Da jeg og jentene kom hjem, etter en ikke helt traumatisk tur på butikken der lørdagsgodt til i morgen tidlig ble handlet inn, var planen klar om barnetv og lørdagsgodt på rommet. Vi kom opp i stua…… Og der hadde vi fått, ja dere har nok gjettet det… en ny TV!!

Vi er nå de stolte eiere av en Philips LED smart TV. I følge Henning som garantert er lurt av en selger på El-kjøp kan denne tv’en alt! Jeg blir ikke forundret om den lager middag til oss en dag.. Barnevakt kan den i allefall være.  Det følger med egne TV-briller og kamera for bruk når man skal snakke på Skype. Fjernkontrollen har taster både oppå og under og er i det hele tatt en merkelig sak, men er tydeligvis kjekk og ha når man skal skrive statusen sin på facebook… Mulig jeg nå kan bruke TV’n til å blogge? I allefall var Picasa der slik at bilder burde man kunne finne.. Problemet er at jeg ikke enda vet hvordan man skrur den på.

Da jeg gikk ned hit for å sjekke facebook på gamlemåten på datamaskinen og skrive dette satt Henning i stolen foran TV og snakket med mamma som satt ved spisebordet på Skype… Mamma hadde litt dårlig høytaler så hun satt med øret inni skjermen sin for å høre.. Jeg unnlot å si at dersom hun heller snudde seg mot Henning så hørte hun antakelig hva han sa…

Mamma på sin side har vært sur i et døgn. Hun har sittet hjemme og prøvd og prøvd og prøvd å logge seg på Wimp, Go, Spotify, canal Digital og Skype uten å få det til.. Ny datamaskin… At Henning får alt dette til å ploppe opp på sin nye Tv-skjerm gjør ikke dama mindre ilter… Men etter litt bakveier er hun nå oppe og går på alt.. Kvelden er reddet og hun kunne gledesstrålende fortelle det på Skype til motsatt side av stua!

Så her blir det sedvanlig kosemorgen i morgen tidlig med tv og lørdagsgodt! Mulig den blir litt tidligere enn vanlig for vi har fått en levende vekkerklokke. Klokka har funnet ut av den skal sove på natta og våkne kvikk og opplagt 05:58 PRESIS! Hver dag! Helsesøster sa en gang at klokka seks da er det dag, da er det bare å stå opp.. Men 05:58….. da har jeg fortsatt to minutter nattesøvn igjen.. Takk og lov at mamma kom tilbake i kveld. Hun hadde nemlig lite tro på at jeg skulle klare å få aller klærne til Yme merket og klar til barnehagestart på mandag. Noe jeg tror hun hadde helt rett i!

7 Kommentarer on Tv-slaver, landesorg og ny TV.

  1. He, he vår tv er heller ikke veldig smart, men den er i daglig bruk.
    og det er heldigvis av – knapp på det også.
    Jeg liker nemlig noen timer helt uten lyd, noe de andre i familien er mer eller mindre enig i..
    men om tv gikk i svart, ja, da hadde det blitt sørgelig både for store og små ..

    Grautlerer med ny og smart TV!

Stengt for kommentarer.