Hallo folkens, Yme her!

I dag var det søndag. Etter en tragisk natt, der jeg måtte ligge i senga mi nesten hele tida, bar pappa meg endelig inn til mamma og Isa. Hvorfor mamma skal bry seg, med andres velvære enn mitt, på natta er meg en gåte. Isa har da vel hatt sine år med kosing??

I allefall, det ble bedre for jeg fikk brødskive, banan og appelsin til frokost! De driver fortsatt å sulter meg på natta så jeg er jo sulten som en ulv når jeg endelig får stå opp.

Rett fra formiddagshvil dro vi i kirka. Det skulle være søndagsskole der i dag. Eir og Isa skulle på det. Selv vandret jeg rundt i benkeradene og hørte på presten… Sånne benker er farlige! Hvis dere ikke er klar over det så har presten altså lagt ut feller under dem for barn som ikke sitter i ro oppå benken eller i fanget. Det gjorde jo ikke jeg. Mye morsommere under en sånn benk. Pappa hadde glemt at han selv gikk i fella da han var unge så det kom ingen advarsler fra den kanten.

Fella består i et langt rør som er KJEMPEVARMT!!! Så da jeg skulle klatre over det brant jeg meg. Akkurat da presten var i gang med å forklare hva gud egentlig heter til fornavn, eller hva han liker å kalle seg selv eller noe slikt satte jeg altså i et hyl som hørtes ganske godt! Så da fikk jeg også gå på søndagsskole!

Sånn søndagskole er morsomt dere! Heldigvis hadde mamma kledt meg pent, med skjorte og vest, for det var ei søt jente der!! Jeg gjorde meg til alt jeg kunne, viste henne at jeg kan gå og greier, men hun var ikke så veldig imponert. Hadde gått selv i flere måneder… Dessuten kunne hun si både baby og bø. Mammammaam og AE (hadet) ble litt sånn dårlig i sammenligning…

I allefall, hun jenta fortalte at det skulle være KAKER i prestegården etterpå. Kanelboller. Hun hadde fått smake en i går og kanelboller er visst kjempegodt… Min mamma er så kjip. Jeg får aldri smake kaker. Nå er det evigheter siden jul og den fattigmannen jeg fikk.. Så gode råd var dyre og jeg la en plan… Jeg hadde jo den brannblemma på fingeren! Noe godt måtte det da kunne komme ut av den!!

Så da søndagsskolen var over og presten sa hadet bra begynte jeg å vræle!!! Jeg er ganske god når jeg bare vil!! Og planen gikk som smurt. Mamma og pappa tenkte som så at det kanskje var noe vaselin og gasbind i den prestegården, så vi gikk dit. Gadd ikke å vræle hele turen altså, målet var jo i sikte..

Vel inne i prestegården var det masse folk. Mamma drev å viste frem fingeren min til kreti og pleti og alle sa huff og uff og stakkar liten. Men hvor var kanelbollene?? Fant ut at det var smart å vræle litt igjen, og å bite i fingeren for å få det til å virke litt ekte. Hun jenta var på plass, men hun hadde ikke fått tak i noen boller hun heller.. Jeg var veldig spent på om mamma ville bite på agnet og gi meg en sånn bolle til trøst…

Det holdt på å gå helt galt!! For akkurat da de bollene åpenbarte seg og jeg vrælte enda høyere for å få mamma til å forstå at jeg bare måtte ha en sånn bolle, så gikk hun bare rett forbi dem!! Inn på badet der hun og dama fra søndagsskolen begynte å smøre fingeren min med en kaktus!! Altså, det var vel en plante som het alovera, men det var på ingen måte en kanelbolle. HALLO!! Hva må man gjøre for å bli forstått da?? Presten kom også. Det hjalp jo ingenting for han kom med bandasje slik at hele handa mi ble surret inn og helt ubrukelig til å spise kanelbolle med.

Enda værre ble det. Når vi endelig kom tilbake til det kakebordet så hadde jo både Eir og Isa fått kanelbolle, og enda værre, hun jenta hadde en hun også! Og mamma, hva gjør hun, at det går an, forsøker å få meg til å leke med en tråbil!

Så ENDELIG. Det kom ei dame forbi med et brett. På brettet lå det masse kanelboller! Og mamma tok en og jeg vrælte så høyt jeg overhodet klarte!! Så puttet hun en bit i munnen på meg og jeg ble helt, helt stille…. Nå måtte hun da vel fatte og begripe?? Og vet dere hva? Mamma ble så opptatt av å prate med ei dame at hun puttet bit etter bit inn i munnen på meg. Lure meg sa ingenting, bare gapte og tygget og var helt, helt stille— Slapp å bruke hendene i det hele tatt så den bandasjen var egentlig helt ok!

Jenta hadde helt rett. Kanelboller må være det beste i hele verden!! Hun var foressten et imponerende syn. Smøg seg rundt blandt alle de kaffegjestene og tok kanelbolle etter kanelbolle! Hun er min helt skal jeg si dere! Hun ble tatt på fersken til slutt, av pappaen, men da hadde hun fått mye mer enn meg. Sikkert to stykker i allefall. Jeg vurderte å vræle igjen men da skulle vi gå.

Når vi kom hjem var jeg så sliten at jeg sov i nesten tre timer. Så fikk jeg pizza til middag og fikk herje vilt med Isa, mamma, pappa og Eir til langt over sengetid så dagen ble slett ikke ille.

Isa driver å planlegger bursdagen min. Hun bekymrer seg mest over om jeg får krone, men jeg håper bare at hun husker kanelboller!!

Yme Sirius, den brannskadde..

3 Kommentarer on Brannsår og kanelboller..

  1. Flott beskrivelse Yme!!! Hvis du ikke får kanelboller til bursdagen, ja da må du si fra så skal jeg komme å snakke hardt til mamma!

Stengt for kommentarer.