Hei.

I dag er en gledens dag! Vel, egentlig så var det visst i går at denne gleden ble publisert, men siden jeg ikke helt er oppdatert på nyheter for tiden så var det noen vennlige sjeler på lunchrommet som fortalte meg om dette i dag.

Mattilsynet, som jo ellers er svært sparsomme med trivelige opplysninger, har for en gang skyld kommet med en gladmelding. Vanligvis når Mattilsynet melder noe jeg skal bry meg med er det meget triste saker. Da handler det om EHEC i avføringsprøver, det handler om forurenset drikkevann, det handler om at vi må ta omfattende smitteoppsporing og intervjurunder sammen, eller de maser om avtaler som enten ikke er underskrevet, er underskrevet men ikke holdes eller de burde vært laget. Men i dag!!

Mattilsynet i EU og dermed også den norske vitenskapskommiteen for Matsikkerhet kan altså melde at sukkerfri brus er helt ufarlig!! Med bilde av en livsglad ungdom som drikker rett av boksen og en lykkelig jente som koser seg med lettbrus og potetgull fortelles det videre at et omfattende forskningsarbeid er gjort.

Hele 30 år har Mattilsynet i EU brukt på å dokumentere at Aspartam allikevel ikke er en stor stygg ulv i fåreklær. Aspartam gir ingen grunn til bekymring kan de fortelle. 120 forskningsrapporter fra hele verden har vist dette.

Frem til hit har jeg lest artikkelen med lite entusiasme. Jada, jada, hva angår dette meg? Hva er det damene på kontoret prøver å fortelle meg? Greit nok at det diskuteres litt om Aspartam er farlig eller ikke, men jeg har da aldri vært så brennende opptatt av dette.. Men så lyser det mot meg:

EFSA opererer med en maksimal grense for anbefalt daglig forbruk av aspartam (Acceptable Daily Intake / ADI). Denne grensen tilsvarer 7 liter PepsiMax, Coke Zero eller andre sukkerfrie brusvarianter pr døgn.

Halleluja!! Her har man i årevis gått rundt og smugdrukket Pepsi Max. Gjemt seg på kontoret, gjemt seg i boden, handlet i sverige for ikke å bli sett på butikken med mengder tilsvarende et middels vannverk i liter. Blitt sett på som en pepsimaxoholiker og det som verre er. Tannlegen har kremtet stygt og sett streng ut, helsesekretæren har uttrykt bekymring for både det ene og det andre, Henning har klaget over hvor dyrt dette missbruket er og hva det koster oss i året i tillegg til at han har fått senebetennelse av å bære alt inn i huset.. En ussel halvliter om dagen har vært nok til å skape uggen stemning og krasse kommentarer fra mennesker som mener at Pepsi Max og Apspartamen med den, er starten til verdens undergang. Nå kan de ha det så godt! Nå har jeg det svart på hvit. 7 liter!! Anbefalt daglig dose Pepsi Max!!! En slik overveldende bevistyngde som EFSA fremviser må da rett og slett stemme!!

Nå er det noe nederst i artikkelen der om at 7 liter Pepsi max uansett kanskje er litt i overkant, men man kan jo ikke lese alt med liten skrift heller. Ei heller tar jeg det så tungt at rapporten kun er ute til høring og at forsknigsmiljøer er bedt om å komme med innspill før endelig konklusjon foreligger i mai…. Man må da lese slike rapporter med briller som passer en selv!

Nei her ser jeg positivt på livet, og i morgen kommer jeg til å møte på jobb med 1 1/2 liter Pepsi Max. Den skal plasseres midt på lunchbordet med rapporten limt fast i flaska så kan alle som prøver å komme med et aldri så lite pip av en kommentar bare tygge den i seg!!

“Hurra hei og hopp jeg er så glad i dag!!” (kaninen i reveenka som var så glad for at han var gift, men som ikke var såååå glad, men som ble sååå glad og som i allefall ble glad da kjerringa brant opp… Lurer på hva Sofia Jupither ville sagt om den sangen..)

1 Kommentar on Pepsi Max!!

  1. Haha, ja, er det ikke flott? Og sukkerkongen cola feirer med kuleste ta-meg-med-hjem-etikettene.. 🙂 Fant bloggen din via ToPlussTre, gleder meg til å følge deg videre 🙂

Stengt for kommentarer.