Hei.

Jeg er ikke syk ofte. Faktisk kan jeg på datoen si når jeg sist var syk. Jeg syknet inn i 40 graders feber tirsdag 21. februar. Den uka var et mareritt. Eir ble syk søndagen. Lå strak i sofaen i to dager. Faktisk var det så jeg vurderte å ta henne til lege. Yme var bitte bitte liten. Økedøgn! Superstas. Isa ble syk samme dag som jeg. Eir frisknet da til i et døgn, før hun på ny var slagen. Henning snufset og hostet. Alt dette allikevel relativt greit, bortsett fra at vi den uka skulle ha visning på huset….

Trenger jeg å si at med fødsel 29 januar, div, div så var ikke huset hverken strøket eller vasket eller brettet….

Så med 40 grader feber på både meg og min kjære vasket vi hus og overså to sjuke unger og prøvde å overhøre de sultne vrælene fra den tredje…. Torsdag og visningsdag rømte vi huset. Jeg og Henning lå rett ut på sofaen hos svigers mens svigermor dullet med minstemann som da var 25 dager. Eir hadde vi plassert i sofaen hos sjefen min. Både hun og sjefen var slagen og lå på sofaene de og og så Pelle Politibil tror jeg det var. Isa som var en smule mer oppegående fikk dra til tante.

Hvorfor en slik sykdomsspredning… Det bare ble slik..

Vel hjemme tenkte jeg at jeg kanskje burde måle feberen på minstemann også. Det skulle jeg jo aldri gjort.. Han spiste jo fint, var kanskje litt grinete, men ellers bra… 39,6.. Barn under 28 dager skal per definisjon innlegges på sykehus når de har feber. Jeg vet jo det, men akkurat da fristet senga hjemme mer enn en sykehusseng.

Dagen etter kom mamma. Heldigvis og tak og lov. Jeg møtte pliktoppfyllende opp hos legen med Yme og ble, som jeg visste sendt til Bodø. Problemet med det var jo at det var midt i en budrunde på huset og det er dårlig dekning på mobilen flere steder inn til Bodø..

Vel fremme på sykehuset var huset vårt solgt og jeg og Yme ble plassert på Isolat. Ikke for at vi var så smittefarlige, nei vi hadde bare influensa, men alle de andre ungene på sykehuset hadde omgangsyke og det ville ikke vi ha.

Så satt jeg der da med syk meg og syk baby og syke unger hjemme og syk mann som kjørte frem og tilbake til Bodø. Fire vegger, takk og lov en TV og sykepleiere som tittet inn en skjelden gang var alt vi så.. Gleden var stor søndag kveld (tre dager senere) da barenavdelingen var så full av norovirusinfekterete dehydrerte barn at jeg og Yme (som jo var frisk og rask, bortsett fra feber og nå på full fart inn i sitt 29 døgn) ble flyttet over til sykehotellet. Yme ble feberfri bare på min lykke og vi fikk reise hjem dagen etter.

En uke etter ringte sykehuset og fortalte at vi hadde hatt influensa. Jo takk…

SÅ…. Jeg burde ikke bli overrasket at jeg ble syk på fredag. Ikke siden jeg hadde planlagt å gjøre ca 14 forskjellige bakeprosjek, vaske huset, pynte huset, sende pakker, pakke inn pakker, få avgårde julekort, ja i det hele svært mye puttet inn i to små dager med mamma på besøk…

Leste en facebookstatus på søndag. Den var så treffende at jeg har tillatt meg å stjele den . Opphavskvinnen tilgir meg nok når jeg gjengir den:

Vil bare informere om at forskjellen på manneinfluensa og dameinfluensa er: 1. Man tror ikke man skal dø av dameinfluensa, men man kan være tilbøyelig til å drepe hankjønn. 2. Man klarer ordne til jul likevel, bare man har en stol å sitte på mens man baker, pakker pakker, skriver kort. 3. Man klarer gjøre annet enn å ligge å raute om hvor synd det er i en, man kan i alle fall be hankjønn om å gjøre både det ene og det andre.

Nå er det ikke først og fremst forskjell på menn og kvinner jeg finner treffende i vårt hus. Henning er av den oppfatning at er man syk så må man jobbe det av seg. Den dagen han legger seg ned er det antakelig best å bestille prest med det samme.. Men resten der finner jeg veldig treffende. Nå har jeg jo hatt mamma her da, så takket være henne så er endel gjort. Vi har fått sendt alle julegaver til fjern og nær. Fattigmann er kommet i boks (kommer et eget innlegg, fattigmann er et helvete å bake, influensa eller ikke). Men her er smertelig lite julepynt og hybelkaninene biter oss nå jevnlig i føttene.

Men det blir nok jul i år også. I dag har jeg vært helt alene hjemme og tilbrakt dagen til sengs. Nå skal jeg prøve å vende tilbake til de levende og hente Eir på skola. Mulig hun må få litt mat også.. Henning, mamma og pappa og de to andre er på bytur og med den lista de hadde da de dro er det tvilsomt de blir å se igjen på denne siden av nyttår..


Så helt til slutt.

Foreldremanualen leter nå etter kandidater til kåringen av årets mammablogg i diverse klasser.

De ulike kategoriene er:

1. Årets mest kreative mammablogg
2. Årets mest inspirerende mammablogg
3. Årets morsomste mammablogg
4. Årets mest estetiske mammablogg
5. Årets mest velskrevne mammablogg
6. Årets mest originale mammablogg
7. Årets pappablogg
Dersom du synes jeg kunne fortjene en nominasjon går du inn her. Da legger du bare igjen en kommentar nederst med navnet på bloggen min 🙂  Og dersom du har andre blogger du vil nominere gjør du bare det samme 🙂 🙂

4 Kommentarer on Syk..

Stengt for kommentarer.