Hei.

Ungene mine har ganske god overskikt når det gjelder dette med kjærester og sånnt. Det kan være gutt og jente, det kan være gutt og gutt og det kan være jente og jente. Eir har allerede sine to alternativer klare. Hun skal gifte seg med X dersom hun gifter seg med en jente og hun skal gifte seg med Y dersom det blir en gutt…

Da Yme lå i magen var det naturlig nok tiden for den alvorlige praten om hvordan i all verden han hadde havnet inni der. Lang og fin samtale på sengekanten. Mamma og pappa er kjærester. Kjærester har noe som heter sex. Inni pappaen finnes det sædceller, inne i mammaen ligger det egg. Pappaen putter sædcellen inn i mammen ved hjelp av tissen sin. Så smelter sædcellen og egget sammen og så vokser det en baby inne i livmoren til mammaen. Når babyen er stor nok kommer babyen ut gjennom tissen til mammaen. Der er det to ulike hull, må vite, et for tiss og et for baby…

Så langt greit. Så mere samtale om at det er kjærester som er glade i hverandre som lager baby. Så ble det jo litt mer komplisert…. “Men hvordan gjør jentekjærester det da mamma??” “De har jo ingen sædceller. Kan egg og egg bli baby??” Bekymret rynke. Ny forklaring. Jenter og jenter kan få sædceller på sykehus. Der blir sædcellen sprøytet inn i den ene jentekjæresten, eller man kan plukke ut egget og sprute på sædceller utenfor og putte det inn i den ene jentekjæresten.

“Men, ha di fått sædcella fra ein mainn di e gla i???” Tja, ikke akkurat nødvendigvis, kanskje mest sannsynlig fra en mann de ikke kjenner i det hele tatt som syntes at jentekjærester også skulle få baby.. “Jammen mamma, du sa jo at det mått vær ein mamma og ein pappa som var gld i kvarainner førr at det sku bli ein baby!” Litt ny forklaring på at det teknisk sett kan bli en baby prousert uten at de to innvolverte nødvendigvis er så glade i hverandre. Dog med forklaring om at når babyen kommer ut er jo alle veldig glade i den og er mamma og pappa, eller mamma og mamma.

Nå var klokka heldigvis veldig mye, slik t jeg klarte å unngå å forklare hvordan pappa og pappa blir foreldre i dagens moderne samfunn. Faktisk har det ikke blitt noe tema rundt dette før i dag……

Dypt fokusert i Team Sigvart på korslaget hører jeg i det fjerne (egentlig rett i øret på meg på siden av meg i sofaen) “mæn mamma, kem bi konge da????” Nå har jeg latt den forutgående forklaring gå inn og ut ørene samtidig, så jeg ber om en liten forklaring på spørsmålet.

“Når en gutt gifta seg mæ ein konge, kem bi konge da?????” Jeg sier at det skjeldent skjer i kongefamilier at kronprinsen gifter seg med en gutt. Stort sett er det en kommende dronning som gjør dette. “Jammen, mamma, du veit no væl at gutta kain vær kjæresta, å ein konge e ein gutt og når hain skal gift seg mæ kjæresten sin så må hain jo gift seg sjøl om hain e ein gutt! Å KEM BI KONGE DA?????” Nei si det. Det nermeste jeg vet om er Ari Behn som jo kunne vært prinsesse….. OG en arabisk prins som var på et datingprogram der han datet gutter, men han tror jeg hadde flere søsken så han teller ikke….. Ikke var det særlig fornuftige svar å hente hos Henning heller….  Heldigvis var stemmegivningen over og begge våre lag fikk mest stemmer og spørsmålet ble glemt i tannpuss og legging og lovnad om å få se to episoder tellekorps på senga på Ipad…. men om noen har ett vettug svar til meg til i morgen så mottas de med takk!!

15 Kommentarer on Hvem blir konge da da????

 1. Jeg sitter i stua alene med en kopp kaffe og ler høyt nå, det er så utrolig fornøyelig å besøke bloggen din:)
  Jeg synes begge skal bli konge, så slipper noen å føle seg utenfor. Og så er jeg litt glad for at A ikke har begynt å stille disse spørsmålene enda. Men det kommer nok…:S

  Håper dere har hatt en god helg så langt,
  Hanne:)

 2. Han som har konge som pappa blir konge, han andre blir prins. Eller kongegemal.

 3. Vanskelig tema ja…. Har ingen gode råd, dessverre. Men igjen en herlig blogg!!

 4. OMG!!! Jeg er glad at gutten min er voksen, og ikke kan/trenger? stille slike vanskelige spørsmål til meg nå! (men det har vært en del i løpet av årene….)

 5. He, he et godt innlegg…
  I rettferdighetens navn så må begge bli konger..
  Barn har ofte en utpreget rettferdighetssans….

  Jeg har en liten kamerat som mammaen fikk ved et besøk på Stork klinikken i Danmark. Han er 6 år og er så vakker. Jeg tror mammaen tenkte at det å forklare det til han og vennene hans skule være enklere enn det har blitt. For dama har jo avklart hva hun står for, før hun bestemte seg for å bli mor alene, men barn går ut fra hvordan flertallet har det…

  Ha fine dager i uken som kommer, Laila!

  Klem
  Nann Karin

 6. Hjelpes meg, jeg kjenner jeg er glad det er en stund til vi er der! Blir bare av å lese om samtalen, kjenner jeg! ;-)*Håper de tar denne med faren* 😀

 7. Sv:

  Den er hentet på susnet.com. Der får du en kode også velger du selv hva som skal stå. Du kan legge inn totalt besøkende om du har tallene fra før, men de pr dag og uke mister man for hver gang man lager ny 🙂

Stengt for kommentarer.