Hei.

I natt skal klokka stilles. Det er jo alltid like moro. I år er jeg faktisk veldig fornøyd for jeg fant det ut allerede i ettermiddag. Som regel så finner jeg det ut på søndag når mobilen viser noe helt annet enn TV og ungene er sure for at barnetv ikke kom når det skulle..

Det finnes en enkel huskeregel sies det. At klokka alltid skal stilles mot sommeren. Tydeligvis er dette veldig logisk og man skal da komme frem til at på høsten skal klokka stille tilbake og på våren frem. Men det er ikke så logisk mener nå jeg. For hvilken sommer er det snakk om? Er det sommeren som var (som i år, bare for å ha sagt det, aldri kom) eller er det sommeren som kommer (i allefall forhåpentligvis kommer et eller annet år, synes det er minst tre år siden sist). Det er uansett sommer som som kommer i det ene tilfellet og sommeren som dro i det andre så den regelen følger ikke seg selv en gang.

Så er det problemet med klokkene. Man har jo endel duppeditter i huset med klokker på. Det være seg stekeovner, mobiler, Ipad, Ipod, mikro, tv, video, tuner, ja vi nevner i fleng. Så har vi veggklokker, klokkene i bilen, klokkene vi har på armen (der har jo ungene hver sin, jeg har en et eller annet sted i en skuff, Henning har en vanlig, tre til finbruk og sikkert enda fler, jeg mener fyren er klokkegal!) og klokkene som henger på veggen. Problemet kommer når halvparten av disse klokkene stiller seg selv og halvparten ikke. Hvilke er stillet når vi våkner og hvis vi stillet dem før vi la oss har de da stillet seg selv enda en gang. Det hele er et helsikes rot med klokker som er stillet, skulle ha vært stillt, er stillt to ganger, er stillt både frem og tilbake og klokker som ikke lar seg stille fordi de har knapper som er umulig å forstå seg på. Sistnevne gjelder spesielt klokka i den ene bilen som aldri blir stillet før en mnd etter de andre fordi vi aldri husker hvordan vi gjorde det. Det fører igjen til måneder der vi tror vi har kjempegod tid og måneder der vi har det forferdelig travelt på morgenen…

Det er nok en grunn til at man gjør dette natt til lørdag. Skadeomfanget minimeres veldig ved at man har en hel dag å justere seg inn på. Kun folk som jobber turnus risikerer å komme på jobb en time for tidlig eller en time for seint alt ettersom. Unger derimot trenger litt mer enn søndagen på å justere seg. Vi har nå uker i vente der minstemann våkner klokka fem og er klar for en ny dag. Jeg tenker med medlidenhet på de som til nå har hatt en unge som våkner fem og i morgen må opp midt på svarte natta klokka fire! Kveldene blir også et mareritt. Klar for legging klokka 17 og timer med vræl der man piner ungen våken for å komme i rute..

Nei, det er et styr. Eneste positive er de som er så heldige å ha en kjæreste som har reist langt for å treffe dem på besøk og får en ekstra time ut av helga. Det har jeg opplevd flere ganger i mitt liv og var da veldig positiv til klokkestilling. Ikke fullt så positiv de gangene jeg har hatt nattevakt, tror du man får ekstra betalt?? Neida..

Så folkens, husk å still klokka i natt og i morgen  gjør som oss, la tv stå på hele dagen slik at ungene i allefall får se barnetv en eller annen gang..

12 Kommentarer on Klokka skal stilles! En eller annen vei.

 1. Jeg visste fra før at klokken/klokkene skal stilles denne helgen. Om høsten stiller vi alltid klokken tilbake siste lørdagen i oktober. Jeg skrev et innlegg om det selv i fjor. Klokkene på PC-en og mobiltelefonen stiller seg jo selv, så derfor er det ikke så viktig for meg lenger å huske på det. Egentlig skjønner jeg ikke vitsen med denne klokkestillingen i det hele tatt.

  Cecilie

 2. Du er morsom du Laila mi:) Men enig i at det er et styr, å så må en jo sitt oppe i allfall til kl 1.Kan jo ikke vent til dagen etter blir helt feil det:):)

 3. Hehe! Herlig innlegg, om et unødvendig moment vi må forholde oss til. Det er noe skikkelig surr, og jeg synes politikerne skal avblåse hele greia!

  Er glad jeg ikke har små barn, så jeg må opp på svarte natta – men jeg skal være oppe så lenge jeg vil, for i morra kan jeg sove leeeenge ;D

 4. Med hosten fra loftet så er vi nok våken her og klokka ett mamma..

  Sove lenge….. Hva er det, Aina?

  Nei, poenget med det hele kan man lure på, Cecilie..

 5. Har stilt klokka! Men ikke resten av klokkene i huset… Har etter mange år endelig skjønt hvilken vei man skal stille klokka…

 6. Hei Laila. Kom hjem fra super tur i Frankrike fredag kveld og har kastet meg over bloggene dine som jeg har gått glipp av! Dine beskrivelser av store og små ting er helt topp!! Lurer på om dere våger flere turer med ferge?? Et godt råd: Hør værmeldingen eller se Yr.no! Herlig med beskrivelsen med å flytte klokkene. Nu er vi ferdig her i huset!

 7. Tror det blir en stund til neste gang vi prøver å dra med den ferga, Astrid…. Vi sjekket jo nettsida til fergeselskapet og det sto jo at ferga gikk….. 🙂

  • Altså er ikke nettsida helt til å stole på, de tar ikke hensyn til små og store passasjerer som får mageinnholdet opp ned, så lenge de kommer seg til kai, noen ganger gjør de jo heller ikke det. Stakkars mormor som satt og ventet på gullene sine!

 8. Klokka ble stilt tilbake i går hos oss 🙂
  Selv om jeg kunne ha sommertid hele året.
  Jeg har hørt at man skal tenke på hagemøbele for å få en logikk i dette surrballet, nemlig frem på våren. Da tar man jo hagemøblene frem igjen, og om høsten pakker man de bort.. setter de tilbake til lagring.. Jeg ser egentlig ingen logikk i at vi skal flytte denne tiden frem og tilbake, selv med hagemøbler 🙂

  Jeg vil bare ønske deg en riktg god og glad uke
  Jeg stikker innom 🙂
  Klem

Stengt for kommentarer.