Hei.

I går var hele familien med unger og alt i Bodø på handletur. På mandag virket det som en god ide….

Dagen begynte ti på sju med at vi hørte Isa satt i trappa ned til stua og ropte: “HAAAAALLLLLOOOOOO, e dæ nåkka folk her????” Da dette ble gjentatt ca 20 ganger svant håpet om at hun ville forstå at vi fortsatt lå i senga og jeg karret meg opp. En tårevåt Isa kunne fortelle at “det er MYE bedre å stå opp når mormor er her!!!!” Ikke greit å være tre år og bli bortskjemt av en mormor som står opp 06:00 for å leke hele helga også bare drar hjem igjen!! Dårlig samvittighet er herved oversendt.

Etter en noe lang morgen med lørdagsfrokost på en onsdag var familien klar til avgang sånn litt over halv ni. Dagen kinofremvisning i baksetet var “Barbie- et juleeventyr” og jeg ankom Bodø med en uforklarlig lyst til å handle julegaver og julepynt. Mulig det skyldtes intens synging av julesanger i baksetet mens jeg sov godt fremme…

Første stopp var JULA. Dette fantastiske sted der de har alt man trenger, iallfall om man er mann og litt over middels interessert i ting og tang av verktøyslag. En aldri så liten sirkelsag var det primære målet og med på lasset ble også en flomlyskaster som skal hjelpe meg til å ikke gå meg bort på vei fra bilen og inn i huset i vinter. For ikke å snakke om et fantastisk flott dusjhode med ledlys, temperaturmåler og fem forskjellige innstillinger på strålen.

Jula har også litt av hvert å by på for barna. Prøvekjøring av elektrisk firehjuling er obligatorisk. Kjøring av vogn for minstemann. Masser av flotte hansker man kan kjøpe og utrolige “prøveskap” der man kan prøve arbeidsklær! Etter at ungene som premie for å ha oppført seg sånn noenlunde i butikken fikk godteri i kassa lekte de kafe i utsatte hagemøbler i vindusutstillingen. I og med at det ikke bare pappa som skal få handle endte vi opp med noen utrolig grusomme hansker og noen flotte luer.

Turen gikk videre til Jysk og min plan om nøytrale matchende baderomsmatter i hele huset strandet da Isa ville ha den rosa sommerfuglformede mens Eir skulle ha en rund, skikkelig grønn, skikkelig frynsete en. Ungenes badegulv på ca 0,75 kvadrat har derfor nå en forvokst sommerfugl som koser seg i en forvokst gressplen..

Planen om å suse videre til Biltema ble effektivt stoppet av Yme som helt klart forklarte alle som ville høre på at nå var det tid for mat! Dermed ble Biltema erstattet med Big Bite på City Nord. Big Bite er et fint sted. Der får man akkurat det man vil ha. For Isas del en baguett med ost, skinke og “ikke noe ekkelt” på. Eir litt mer avansert med skinke, salami, agurk, paprika, sorte oliven og en dæsj salt og pepper. Yme koste seg med en halv loff og det hele foregikk i fred og fordragelighet. Det så ut som en slagmark under bordet da vi var ferdige, men betjeningen ilte til med vaskeskaft nesten før vi hadde reist oss.

Av og til er det lurt å dele seg opp på handletur. Guttene tok seg derfor en rundt på Coop Byggevare mens vi jentene skulle se på vintersko på Coop Obs hypermarked. En liten omvei innom hyllene med barnefilmer må man jo ha. Ungene hadde vinnende argumenter for at Barbie – tommelise nå var så hakkete at vi bare måtte kjøpe en ny. Så ble det en liten omvei bort i hylla med aktivitetsbøker for å se om det har blitt produsert noen som vi ikke har. Isa hevdet hardnakket det, men jeg har mine tvil og mener at hun klistret akkurat de samme klistremerkene inn i akkurat den samme boka forrige uke. Eir på sin side er litt sur for at alle aktivitetsbøker for tiden minner veldig om skolebøkene hennes, noe som helt tar bort det morsomme med aktivitetsbøker. Men en liten stopp ved lekehyllene ankom vi skohylla akkurat tre sekunder før Henning kom rundt hjørnet og lurte på om vi skulle bruke hele dagen på å se på sko. Resultatet ble at Eir fikk noen fantastisk stilige, totalt upraktiske, umulige å få på vinterstøvletter, mens Isa fikk samme cherrox som alltid, bare to nummer større enn i fjor.

Med nyinnkjøpt Dinosaurtoget på DVD ble jentene plassert bak i bilen med mer godteri mens jeg, Henning og Yme tilbrakte kvalitetstid inne på Biltema. Der sto vi lenge og så på noen papprør som man tydeligvis kan støpe fundamenter i, vi veide for og imot om vi skulle ha store eller små stolpesko og endte opp med 20 av hver og så fant vi flere typer låsemutre i opptil mange størrelser. Akkurat når Dinosaurtoget rullet inn på endestasjonen var vi tilbake på City Nord.

Obs hypermarked har ekspresshandling for de som ikke vi lstå i kø. Da har man med en “biper” som skanner strekkodene på varene og så legger man dem rett i posen. Fantastisk tidsfordriv på handletur for en femåring. At man holder på å blinde folk som går forbi, biper X antall varer som ikke skulle vært bipt og er i andre enden av butikken når foreldrene gjerne skulle ha bipet noe er små detaljer som man ikke kan ta hensyn til.
Yme begynte nå å gi utrykk for at loffen han fikk til lunch ikke hadde så  stor effekt lengre og Eir var veldig enig. Og hjelpen var nærmere enn vi trodde for der sto en dame i stripete forkle og delte ut smaksprøver på Jegergryte- gryta tusener har savnet og som nå er tilbake  hyllene! Utrolig praktisk. Yme fikk middag og ble straks blidere. Eir mente etter tre begre (dama gikk, så da var det fritt frem) at Jegergryte er Guds gave til menneskene. Den var faktisk så god at ertene som var oppi der ikke hadde dårlig ettersmak engang. Så i dag er det Jegergryte til middag i Casa Didriksen…

Dagen ble avsluttet der vi alltid avslutter koselige handledager i byen, på Aha gatekjøkken på mørkved.

Jeg vil påstå at dette stedet er en bortgjemt perle. Her har de sushi som på ingen måte er avansert, men veldig god, de har kinamat og de har pasta med pølse! Det er hyggelig betjening som alltid er blid selv om vi kommer brasende og setter stedet på hode. Man får kjøpe 1 1/5 l brus til spottpris og ungene får lov å synge MGPjr sanger høyt uten at noen hever et øyelokk. Det er ikke så mange som sitter og spiser der, de fleste kjøper takeaway, så vi har stort sett stedet for oss selv. Med tre bråkete unger er det verdt sin vekt i gull og gjør at vi faktisk kan slappe av når vi spiser. Og om jeg ikke sa det så har de kjempegod mat!
De tar ikke kort, men det er en minibank like om hjørnet. Jeg anbefaler stedet til alle med barn!

 

Drøye tolv timer etter start var vi hjemme igjen og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

1 Kommentar on Bodøtur.

  1. Får veldig dårlig samvittighet ja,skulle så gjerne vært der på morran, er bare koselig når Isa står å roper i trappa. Ellers hadde dokk en fin dag forstår jeg:):)

Stengt for kommentarer.