Hei.

I dag var vi på høsttakkefest i kirka. Jeg kan ikke skryte av at dette er en ukentlig foreteelse i vår familie. Egentlig ikke en månedlig heller. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal plassere meg på “kristenkartet”. Hvis man kan si at jeg er litt kristen så er jeg vel det. Jeg tror forsåvidt på Gud, men er mer usikker på om alt i bibelen er helt sant. Det er enkelte bibelvers jeg har veldige vansker med å svelge, mens andre er jo veldig fine da. Størst av alt er kjærlighet er jo et fint et for eksempel.

Vi er ofte litt uheldige når vi først drar til kirka. Eller det vil si, vi velger de dagene vi kanskje burde holdt oss hjemme. Jeg tror ennå vi har til gode og oppleve en gudstjeneste på under to timer. Vi har en teori om at når bilen vår observeres kjørende mot kirka legges programmet om i veldig hast slik at de skal øse over oss mest mulig når vi først er der. F.eks den jula da jeg hadde vakt og vi ikke rakk kirka julaften. Gjorde opp for dette med å dra første juledag. Stemningsfull gudstjeneste i gammelkirka. Når presten så åpner med å si “1 juledag! Dagen der vi ikke har noen plikter, men god tid til å nyte julen og alt den bringer. Derfor skal vi i dag synge ALLE versene på ALLE sangene!” JADDA.. Med ei på 4 og ei på 1 1/2 var jo det en innertier. Ante ikke at så mange julesanger hadde så mange vers? Sånn ca på vers 17 i Et barn er født i Betlehem var det kun meget kraftig hallelujasang fra benken foran som kunne overdøve “bæ bæ lille lam” fra vår benk. For kan man ikke sangen som synges så synger man jo noe annet. En annen gang skulle vi på festgudstjeneste. Da var jo omtrent det som kunne krype og gå av taletrengte biskoper som skulle prise Elias Blix tilstede. Det dro ut for å si det sånn. Men var verdt det da kirkekaffen hadde det beste kakebordet jeg noen sinne har sett. Og skulle vi nå være så heldig å treffe på en vanlig gudstjeneste (fordi det skal være kjempekoselig kirkekaffe med grilling i prestens hage etterpå) så er det jo minimum to unger som skal døpes og nattverd.

Isa er kraftig irritert på de kirkesalmene. For de synger jo ALDRI de sangen hun kan. Og hun kan ganske mange. Hun ser alltid like optimistisk ut når orgelet starter, så kommer det en stadig voksende rynke i panna, før hun tilslutt ser ut som en kruttønne på randen av eksplosjon.  Jeg for min del må si at jeg lurer på hvem som kom på at alle salmer må synges i et så utrolig høyt toneleie. For min del er løsningen å legge dem ned en hel oktav, men det høres jo ikke særlig bra ut, så midt i verset legger jeg den opp, for så å måtte legge den ned igjen når man nærmer seg klimaks. Det sier seg selv at det ikke er en fornøyelse å sitte ved siden av, bak eller foran meg.

Men til tross for ovennevnte så liker vi oss veldig godt i kirka og har egentlig lyst til å gå oftere, det bare blir ikke slik.

I dag var det ekstra hyggelig å være der. Akkurat denne gudstjenesten prøver vi å få med oss hvert år, for det var høsttakkefestgudstjenesten og ungene står i sentrum. I år skulle i tillegg Eir få 6-årsbok og Himmel og Hav-klubben skulle synge.

Det var jo selvfølgelig den obligatoriske barnedåpen. Så var det utdeling av bøker til 4-åringene  og til 6 åringene. Unger er herlig ærlige så honnør til han som høflig sa “Neitakk!” Himmel og Hav-klubben sang “Hjertepalass” iherdig innøvd med hjelp fra YouTube for vår del. Så var det preken med alle barna som ivrige tilhørere fremme ved prekestolen. Riktig morsomt var det da historien om Moses i ørkenen ble fremført nesten som et standup-show av klubbleder Mona. Så var det jo nattverd da, den kommer vi ikke unna. Isa var også fornøyd i dag da de spilte opptil 4 sanger som hun kunne synge med på. Etterpå var det kirkekaffe med grønnsaksuppe med høyballer i og kaker. (Høyballene var melboller, men Eir syntes vel høyballer passet bedre i en grønnsaksuppe).

Men hvorfor er Jesus et brød lurer du vel nå på? Jo, under nattverden, der jeg prøvde å tørke opp gulp fra gulvet og finne ut om jeg selv hadde flere flekker på genseren, kommer det fra Eir, som tydeligvis faktisk sitter og hører etter hva presten sier: “mamma, hvorfor kaller presten Jesus et brød?” Tenkte jeg skulle overlate å svare på det til Mona på neste Himmel og Hav-klubb.

1 Kommentar on Jesus er et brød.

  1. He he he. Ja du har så rett så rett i det du sier. Tror nesten det er slik jeg at programmet blir endret sånn i siste liten 😉
    Nå er jeg jammen her inne jeg å gitt 🙂

Stengt for kommentarer.