En dag i fjor kom vår kjære labmedarbeider på jobb mer våken og opplagt enn på lenge. Hun var tydelig giret av noe og begynte å spørre folk om det ikke snart var lunch allerede i 10-tiden. Da det endelig ble lunch var vi alle veldig spent på hva det var som skjulte seg i matboksen.

Hun hadde så vidt jeg husker hatt besøk av sin bror som dagen før hadde disket opp med kyllingsalat. Nå var det ingen rundt bordet som helt forsto hvorfor kyllingsalat skulle frembringe denne enorme opphisselse og vi syntes det var noe snodig da hun i tillegg dro frem en stor pose taffelstiks.

Om det var mangel på entusiasme fra oss andre som forårsaket det vet jeg ikke, men dager senere troppet Gry opp på kontoret med en stor bolle av den omtalte kyllingsalaten og en enda større pose taffelstiks. Og det må jeg si, setningen “et tygg og du er hekta” (var det ikke slik da?) fikk en ny dimensjon. For dette var fantastisk godt! SÅ godt at man nesten ikke klarte å slutte! Så helgens tips til kveldskos fra meg er Kyllingsalat ala Gry! Dere får unnskylde mangelen på eksakte mengder i denne oppskrifta, men satser på at bilder av fremgangsmåten veier opp for det….

Man koker seg litt pasta. Hvis man er lur så koker man denne i god tid slik at den rekker å bli kald, eller så gjør man som jeg gjorde i dag (ikke si dette til en italiener, da blir det skuddpremie) skyller den i kaldt vann.

 

 En annen viktig ingrediens er fajita kryddermix. Jeg liker den fra Santa Maria.

Så må man ha majones. Her i huset bruker vi bare lettmajones, men det går sikkert greit  med vanlig. I dag brukte jeg en hel pakke, pluss aller restene i diverse pakker i kjøleskapet.

 
 
Nå burde det være et punkt her der jeg skar opp kyllingfilet i fine biter, stekte dem og blandet i kryddermixen. Vel, jeg syndet mot den originale oppskriften, som helt klart gir det ultimate resultatet, og brukte ferdigstekt kylling fra COOP i dag. Derfor er mitt neste bilde at jeg blander kryddermixen inn i majonesen. Beklager stekt dette altså.

 
 
Så tar man paprika, eple, rødløk og mais

og skjærer dette i biter.

Så tok jeg kryddermajonesen og blandet den inn i pastaen,

og rørte inn alle grønnsakene. Dersom man har invitert folk som ammer, er plaget med halsbrann eller av andre grunner ikke er glad i løk så kan denne fint serveres i en skål ved siden av. Dersom du faktisk har invitert folk som er plaget av halsbrann så bør du kanskje roe ned mengden fajitaskrydder også….

Jeg blandet tilslutt inn kyllingen. Hadde det vært stekte biter med kryddermix på så ville jeg blandet den inn langt der oppe, før majonesen.

Nå kan jeg jo lyve og si at jeg har bakt et flott surdeigsbrød som på fancy vis er brettet, og har stått til heving i 17 timer på benken min, men nok en gang ble det enkel løsning i dag. Chiabatta fra COOP er veldig gode og tar kun få minutter i ovnen.

 
Den viktigste ingrediensen er som dere har forstått Taffelstiks. Jeg ser jo at Kims kaller det for PotetSticks men det må de jo bare gjøre…

Man anretter altså tilslutt salaten fint på tallerkenen og dynger over med taffelstiks og voila!

Da håper jeg riktig mange prøver dette i helga for det er en sann nytelse å spise. Og legg gjerne inn en kommentar under om dere likte det.

God helg!

6 Kommentarer on Kyllingsalat ala Gry!

  1. Tenker det blir dette til kvelds i morgen her i huset! Litt for lenge siden sist! 🙂 Hva skulle vi gjort uten Gry? Først aldeles herrrrrlig blåbærrullemarengskake og så kyllingsalat! Må ha oss lunsj med dessert når du er tilbake på jobb, Laila 🙂

  2. Der satte du meg på en god ide.. Blåbærmarengsrullekaka ja… Må lirke oppskriften ut av henne på den 🙂 Problemet er jo at jeg må ha henne på kjøkkenet for å få noen bilder som egner seg til offentligjøring :)Lunch med dessert for å feire at man deltar i voksenlivet igjen!

  3. Da er du vel heldig! Jeg har oppskrifta 😀 Og kan gjerne bistå på kjøkkenet 🙂

Stengt for kommentarer.