Dagen i dag ble bare tull. Det kom en rørlegger som gjorde ferdig hybelen vår og glad var vi for det, jeg fant ut at det gikk an å brette sammen klær på vaskerommet, selv om det medfører X antall flere turer opp og ned trappene, Yme sov, spiste og krevde som vanlig sin del av oppmerksomheten og jeg prøvde å være seriøs blogger innimellom. Alt i alt var plutselig klokka tre og jeg hadde ingen plan for middag i det hele tatt. Et blikk på min kjære sa at det nok ikke var noen plan fra den siden heller så det var en unison avgjørelse at vi idag tok middagen på cafè.

Heldigvis så har vi jo en veldig bra cafè her på Inndyr. Heimsjyen har god mat og tolererer bråkete barn klokken fire en torsdag ettermiddag, hva mer kan man begjære? Eir liker seg på Heimsjyen. Der får hun bestille wraps, eller wlæps som det også kalles, og diktere innholdet. Cecilia skriver så blekket spruter mens en litt over snittet pratsom 5-åring ramser opp: “rømme, mais, ost, agurk, tomat, rømme, kylling, mais, rømme, paprika, vann med isbiter, litt og bare litt salat, rømme, kylling! Ost, ost!” Isa er mer: “IKKE rømme, IKKE salat, æ vil haaaaaaa, æ vil haaaaaaa, æ vil haaaaa, mais å kylling å ost, ååååååå tomat. Imponert ser jeg på at det ikke klikker hos personen bak kassa.. Så skal det bestilles drikke som er en nøye overveining av diverse juice før man stort sett lander på det samme hver gang. SÅ det aller viktigste: glass med MANGE isbiter! I dag ble det takk og lov ikke spørsmål om kakao med krem. Vi har ennå til gode å klare å drikke en kopp uten at innholdet er utover bord, stoler, gulv, bukse, pengebøker, telefoner… For å forenkle prosessen tok jeg og Henning dagens som var hjemmelaget lapskaus.

Yme forsøkte frem til maten kom å bryte både lydmur og desibelskala. Litt overtrøtt og ganske sulten er en unge på 7,5 mnd ikke det man bør ha med på cafè. Dog ble det brått stille da maten kom, og vi kan føre opp lapskaus som en rett som Yme LIKER! Her ble det spist med stor iver og jeg ser med undring at vi klarer å lage et barn som spiser kokte grønnsaker.

Isa var fornøyd med sin wraps og etter at hun nøye hadde undersøkt at det ikke hadde sneket seg noen rømmedråper inn der så satte hun til livs hele.

Eir spiste bra hun også, men det er vanskelig å konsentrere seg om egen spising når livsoppgaven er å følge med at vi andre får i oss nok mat, og da særlig Isa og Yme. I tillegg skal man jo fortelle om dagens små og store hendelser på skola så “Eir, spis!” vår en ofte hørt frase.

Lapskausen var god. Med to unger som tror lapskaus er mer en dødsstraff enn noe annet er dette sjelden mat hos oss til vanlig så da passer det jo bra å få det ute. Særlig når den faktisk smaker helt hjemmelaget og er det også.
Heimsjyen kan man legge til som venn på Facebook, da blir man oppdatert på tilbud og dagens og sånn. Veldig kjekt når det for eksempel er salatbuffet til lunch, når de har verdens beste fiskesuppe til lunch, buffet på søndager ol… En gang hadde de jordskokksuppe og noen fantastiske brødstenger. Det var godt! (For oss som er litt sære i smaken i allefall)

Jeg synes middag på cafè er en ypperlig ting å gjøre på en torsdag, kanskje man skulle lage en klubb å gjøre det sammen flere av oss?

Ha en fortreffelig kveld!

2 Kommentarer on Middag på cafè.

Stengt for kommentarer.